Calculator emisii CO2

Emisiile de CO2 contribuie semnificativ la schimbările climatice globale, provenind în principal din arderea combustibililor fosili pentru energie electrică, căldură și procese industriale. Consumul nostru de energie electrică contribuie la aceste emisii, deoarece provine adesea din surse care eliberează CO2. Calculatorul de mai jos compară emisiile actuale cu cele generate dacă ai utiliza energie regenerabilă de la Cooperativa de Energie, care vinde energie 100% regenerabilă conform etichetei verzi ANRE.

Introdu consumul tău anual de energie electrică (în MWh) și procentul de surse primare din care provine energia ta.Procentajul de surse primare de energie (valoare între 0 și 100)

Eticheta energiei electrice care conține aceste procente poate fi găsită pe website-ul furnizorului tău, la secțiunea de Legislație/Informații Legale sau printr-o simplă căutare web: “numele furnizorului eticheta energie”.


Notă: Valorile de intensitate a carbonului au fost preluate de pe: UNECE 2022, BEIS 2021, IPCC 2014, EU-ETS, ENTSO-E 2022, INCER ACV.
 
Dacă ai întrebări sau ai nevoie mai multe informații despre cum poți să devii client al 
Cooperativei de Energie, lasă-ne datele de contact și revenim în cel mai scurt timp către tine.