
Bine ai venit în noul an! 🌿 Este momentul perfect să privim către viitor, dar și să celebrăm realizările noastre.
Află ultimele noutăți și planuri pentru 2025:
Membrii cooperativei au votat noii reprezentanți ai boardului Consiliului de Administrație. Aceștia sunt: Ioan Bârsan, Maria Cighi, Raluca Davidel, Florentina Petcu, Tudor Roșca, Radu Seserman, Bogdan Stroe. Mulțumim membrilor care au votat și care au participat la Adunarea Generală Ordinară și Extraordinară din data de 29 ianuarie.
Deoarece implicarea membrilor în CA se face pe bază de voluntariat, dorim să le mulțumim celor care înțeleg că voluntariatul joacă un rol important într-o cooperativă de energie și contribuie la dezvoltarea și succesul acesteia, creând, de asemenea, un model de dezvoltare sustenabilă bazat pe colaborare și responsabilitate socială.
Membrii cooperativei au votat, de asemenea, în favoarea modificărilor de cod CAEN în vederea implementării proiectelor de fotovoltaice pe clădiri și atragerea de fonduri aferente proiectelor. CdE are în plan o serie de investiții în proiecte de panouri fotovoltaice pe clădiri, în limita a 20.000 euro pe proiect, votul în favoarea acestui proiect înseamnă că membrii comunității noastre își doresc ca noi să ne continuăm activitatea de a susține dezvoltarea altor comunități de energie.

Luni, 27 ianuarie, Cooperativa de Energie a participat la o întâlnire cu Ministerul Energiei despre finanțarea comunităților de energie prin intermediul Fondului european de Modernizare. Discuția a fost inițiată de REScoop, iar în cadrul ei a mai participat și ONG-ul Bankwatch.
Pe parcursul acestei consultări, cei doi reprezentanți ai Cooperativei de Energie, Camelia Sava și Bogdan Stroe, au propus amendamente în ceea ce privește legislația dedicată comunităților de energie și modalități de finanțare a acestora.
Mai departe, la începutul lunii martie va avea loc o nouă întrevedere în care se vor discuta programele de finanțare la nivel național prin care s-ar putea accesa fonduri dedicate comunităților de energie.

Ca parte a proiectului Comet, am fost invitați de Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est într-o vizită de studiu în cadrul proiectului „SIreNERGY – Inovare Socială prin utilizarea energiilor regenerabile”.
Vizita de studiu a avut loc pe 21 ianuarie și a inclus deplasări la două parcuri fotovoltaice, din satul Ciurbești, Primăria Comunei Miroslava, și din comuna Ion Neculce, dar și la o microhidrocentrală din municipiul Roman.
Aceste trei localități sunt exemple de bună practică pentru atragerea de fonduri europene în vederea creșterii ponderii energiei din surse regenerabile în zonele rurale.
Noi ne-am bucurat să cunoaștem autorități locale deschise către implementarea proiectelor de energie regenerabilă și care pot face primi pași pentru crearea de comunități de energie.

Grupul de participanți la vizită, în parcul din Miroslava
Microhidrocentrala din Roman, construită pe râul Moldova, este singura microhidrocentrală ce aparține unei municipalități. Aceasta a fost pusă în funcțiune în 2013 și este echipată cu 2 turbine de 290 kilowați.

Una dintre cele două turbine ale microhidrocentralei

Ce beneficii a adus comunității microhidrocentrala din Roman?
- Producere și consum local de energie verde;
- Ridicarea nivelului pânzei freatice pentru localitățile din jur;
- Crearea unei micro-delte în apropierea microhidrocentralei, care acum găzduiește păsări care nu locuiesc în mod normal permanent în zona geografică;
- Beneficii financiare.
💡 Tu ești cheia schimbării!
Recomandă Cooperativa de Energie unui prieten și împreună putem construi un viitor mai verde.
Cum?
Simplu, completează formularul de înscriere și cumpără minim o acțiune de 100 lei. Poate deveni membru online, cu cardul, sau prin transfer bancar: RO87BACX0000002208574000, Denumire: Cooperativadeenergie.ro SCERL. Orice membru se poate retrage oricând din Cooperativa de Energie și primește înapoi părțile sociale achiziționate, la același preț.
Mulțumim că faci parte din această comunitate! Împreună, transformăm energia în ceva mai bun!
Cu recunoștință,
Echipa Cooperativadeenergie.ro