
Îți reamintim că azi de la ora 17:00 vom organiza prima întâlnire online pentru membrii cooperativei pentru a discuta despre teme de interes pentru aceștia, precum noutăți legate de CdE, proiectele europene din care facem parte, sesiuni de Q&A etc. Aceasta este prima întâlnire dintr-o serie de întâlniri, organizate în ziua de luni a ultimei săptămâni din fiecare lună. Link-ul de participare la această întâlnire recurentă va fi transmis în mediile de comunicare interne.
Dacă ești membru al Cooperativei și încă nu ești pe grupul de Facebook dedicat membrilor sau pe grupul de WhatsApp, ia legătura cu noi pentru a te asigura că nu ratezi aceste întâlniri!
În scopul îmbunătățirii comunicării noastre interne, am creat un sondaj pentru a afla părerea ta în legătură cu platforma pe care o vom utiliza în continuare. Ne dorim să găsim o variantă convenabilă pentru toți membrii și să asigurăm o comunicare eficientă.
La ce evenimente am participat în luna noiembrie și cum ne-au inspirat:
Între 5-7 noiembrie am participat la o vizită de studiu în Murcia (Spania) în cadrul proiectului Promoter. Promoter reunește 11 parteneri din toată Europa, care se confruntă cu provocarea de a proiecta și a pune în aplicare o strategie care poate ajuta la construirea de teritorii mai rezistente la climă în întreaga Europă. Proiectul intenționează să evalueze starea actuală din fiecare teritoriu partener, să utilizeze analiza interegională pentru a sprijini identificarea de bune practici și să construiască capacitatea autorităților publice și părților interesate de a coopera pentru adaptarea la schimbările climatice.
În primele două zile ale vizitei, am participat la o serie de cercetări pe teren, mai întâi în Murcia și a doua zi la Bullas, în sud-estul Spaniei. După care, în cea de-a treia zi, a urmat un atelier final în care cu participanții și-au împărtășit experiențele. Concluziile atelierului au marcat, de asemenea, următorii pași pentru identificarea, proiectarea și implementarea politicilor administrative, precum și o evaluare a progresului înregistrat în documentarea a 36 de bune practici pentru teritorii mai reziliente. Ne bucurăm mult că am putut să luăm parte la această vizită de studiu.
Sursa: Facebook Promoter – Interreg Europe
Între 20-21 noiembrie am fost prezenți la evenimentul EU City Lab on Energy Transition #2, organizat de URBACT, un program european de cooperare, și European Urban Initiative (EUI), cu susținerea Primăriei sectorului 6 din București.
EU City Labs sunt evenimente unde participanții fac schimb de cunoștințe. Fiecare întâlnire reprezintă o oportunitate unică de a afla mai multe despre bunele practici ale orașelor membre URBACT și EUI în domeniul politicilor alimentare locale și ale tranziției energetice, precum și despre modurile în care aceste politici au fost adaptate și implementate de alte orașe. Am descoperit astfel cum pot fi puse în aplicare proiecte locale pentru tranziția energetică în contextul românesc și am aflat despre acțiuni de implicare ale cetățenilor și comunităților la nivel european.
Între 26-28 noiembrie este rândul Cooperativei de Energie, ca partener în cadrul proiectului european ACCE, să găzduiască în București următorul consorțiu al proiectului. În prima zi a consorțiului vom organiza evenimentul „Finanțare pentru comunități de energie”, unde vom avea alături experți internaționali, printre care și REScoop (Federația Europeană a cooperativelor europene de energie regenerabilă) și Energie Samen (Federația comunităților de energie din Olanda), care vor prezenta participanților (jurnaliști, reprezentanți bancari, parteneri europeni din cadrul proiectului ACCE) modele de finanțare a comunităților de energie din alte țări.
Următoarele două zile le vom petrece în sesiuni de lucru, unde vom discuta alături de ceilalți parteneri ai proiectului ACCE (Belgia, Germania, Croația, Franța, Marea Britanie) statusul actual al pachetelor de lucru în care suntem implicați și vom face o retrospectivă a anului 2024.

Pentru luna octombrie nu am primit toate datele despre activitatea companiei de furnizare, astfel că acestea vor fi transmise ulterior prin intermediul canalelor interne de comunicare. Mai jos sunt datele companiei de furnizare pentru luna trecută:
-
În luna septembrie clienții noștri prosumatori au avut o producție de 481 MWh și un consum 178 MWh;
-
La finalul lunii septembrie, Cooperativa de Energie număra 84 de clienți persoane juridice și 294 de clienti persoane fizice;
-
La finalul lunii septembrie, compania de furnizare avea în conturi 586.035 lei.